X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar
X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası $ US Dollar

Bursa Hosting

AnasayfaHaberiniz Olsun.Bursa Hosting

Bir Web Hosting Firması Mı Arıyorsunuz?

Bir şirketin konumu ve çalışma saatleri olan, ne iş yaptığını anlatan bir sayfaya ve bazı durumlarda ürün satmak için e-ticaret sayfalarına ihtiyacı vardır. Tüm bu ihtiyaçlar için Bursa’ da Hosting hizmeti veren firmamız ile irtibata geçmelisiniz.

Niye? İnsanlar Bing, Google ve Yahoo aracılığıyla yeni işletmeleri (hatta yerel işletmeleri bile) keşfediyorlar. Sadece sarı sayfalarda sana baktıkları günler çoktan geride kaldı. Bir web sitesi adresiniz yoksa, sosyal ağ iletişimi yoluyla çevrimiçi ağızdan ağıza kelime oluşturma şansınız da yok. Başka bir deyişle, web sitesi yok, keşfedilebilirlik yok, para yok. Tabii ki, web hosting sadece işletmeler için değil. Siz de kişisel bir web sitesine veya bloga ev sahipliği yapmak isteyebilirsiniz. Her iki durumda da, buradaki hizmetler sizi kapsamıştır.

Çevrimiçi varlığınızı oluşturmanın ilk adımı, web sitenizin dosyalarını kendi sunucularında saklayacak ve onları okuyucularınıza ve müşterilerinizin tarayıcılarına uyacak bir web sunucusu bulmaktır.

Bursa Web hosting hizmetleri, farklı miktarlarda aylık veri aktarımı, depolama, e-posta ve diğer özellikler sunar. Ödeme şekliniz bile (aylık ödemeler ve yıllık ödemeler) de çok farklı olabilir, bu nedenle şirketinizin çevrimiçi başarısı için tam olarak ihtiyaç duyduğu şeyleri belirlemeye zaman ayırmak çok önemlidir. Firmamız ayrıca, kendi sunucularınızı değiştirmeye gerek kalmadan kendi müşterilerinize ev sahipliği yapma imkanı sunan bayi barındırma hizmetleri de sunmaktadır .

Ayrıca mevcut olan birçok web hosting katmanına da aşina olmalısınız. Araştırmanızda, paylaşılan sanal sanal sunucu (VPS), özel hosting ve WordPress barındırma planları bulacaksınız. Her hizmet, analiz etmek için zaman ayırmanız gereken farklı özellikler sunar. Gelin bunları açıklayalım!

Paylaşılan Web Hosting Nedir?

Paylaşılan barındırma, sağlayıcının tek bir sunucuda birden fazla siteyi barındırdığı web barındırmadır. Örneğin, Site A, Site B, Site C, Site D ve Site E ile aynı sunucuyu paylaşır. Başta, birden fazla sitenin sunucu maliyetini paylaştığı, dolayısıyla paylaşılan web hosting genellikle çok ucuz olduğu söylenebilir. Aslında, ayda 10 dolardan az bir seçenek bulabilirsiniz.

Sunucunuzu oda arkadaşlarınız olarak paylaşan siteleri düşünebilirsiniz; seni onlardan ayıran çok şey yok. Elbette, yatak odasının kapısını kapatabilirsiniz, ancak onlar hala mutfakta ve banyoda kabuslara neden olabilir. Web hosting açısından, tüm siteler tek bir sunucunun kaynaklarını paylaşır, bu nedenle A Sitesinde büyük trafik artışı, komşu sitelerin performansını etkileyebilir. Yeterince sert bir şekilde düşerse, başka bir sitenin paylaşılan sunucuyu tamamen ele geçirmesi bile mümkündür.

VPS Web Hosting Nedir?

VPS hosting , birden fazla sitenin aynı sunucuyu paylaştığı barınmaya benzer, ancak benzerlikler burada bitiyor. Özel bir web hosting, sunucu başına paylaşılan barındırma durumunda olduğundan daha az site barındırır ve her sitenin kendine özgü kaynakları vardır.

Konut açısından VPS hosting, kendi dairenizi daha büyük bir binada kiralamak gibidir. Yukarıda belirtilen oda arkadaşı durumundan çok daha fazla izole oldunuz; Komşu bir dairenin sizin için sıkıntıya yol açması muhtemeldir ancak çok daha az olasıdır. Web barındırma açısından , Site A’nın trafik dalgalanması neredeyse Site B veya Site C’yi etkilemeyecektir. Beklediğiniz gibi, VPS hosting maliyeti paylaşılan barındırma maliyetinden daha fazladır. Ayda yaklaşık 20 ila 60 dolar aralığındadır.

Dedicated Web Hosting Nedir?

Dedicated hosting, diğer taraftan, hem güçlü hem de pahalıdır. İnanılmaz miktarda sunucu kaynağı gerektiren siteler için ayrılmıştır.

Shared veya VPS hosting aksine, dedicated hosting web sitenizi bir sunucu üzerinde yalnız kiracı yapar. Konut metaforunu genişletmek için özel bir sunucuya sahip olmak kendi evinize sahip olmak gibidir. Web sitenizin sunucunun tüm gücünden yararlandığı bir ayrıcalıktır. 

WordPress Web Hosting Nedir?

WordPress hosting , sitelerini WordPress.org’daki popüler WordPress içerik yönetim sisteminin (CMS) arkasına kurmak isteyenler içindir. Bu ücretsiz, açık kaynaklı blog ve site oluşturma platformunu kullanarak mağaza kurmanın birçok yolu vardır.

Kendi kendine barındırılan bir site oluşturursanız en çok web kurma işlevini elde edersiniz. Bu genellikle ücretsiz WordPress CMS’yi sunucuya transfer etmeyi veya bir web sunucusunun optimize edilmiş WordPress planına kaydolmayı içerir. 

Ekstra Web Hosting Bilgisi

İşletmenizin ihtiyaç duyduğu barındırma türünden emin değilseniz, paylaşılan Web barındırma ile küçükten başlamak isteyebilirsiniz. Her zaman VPS hosting, hatta gelecekte adanmış barındırma gibi daha güçlü, zengin özellikli bir pakete geçebilirsiniz. Ne yazık ki, bazı ana bilgisayarlar tüm barındırma türlerini sunmaz. Web sitenizi ne kadar büyütmeyi umduğunuzu ve bir yıllık bir plandan daha uzun bir şeyi yapmadan önce ne kadar sürede yapacağınızı düşünün. Seçtiğiniz ev sahibinin siteniz için öngördüğünüz büyümeyi sağlayabildiğinden emin olmak için zaman harcamaya değer.

İhtiyacınız Olan Web Hosting Özellikleri

Birçok web sunucusu başlangıç paketlerinde sınırlı özellikler sunar ve ardından daha yüksek seviyeli planlar için teklifleri (bazen büyük ölçüde) genişletir. Seçtiğiniz planın ihtiyaç duyduğunuz şeyi sunduğundan emin olmak için küçük metni okuyun. Web sitenizi tasarlamak için bir site oluşturucu uygulamasına ihtiyacınız varsa, seçtiğiniz düşük maliyetli web barındırma sitesinin gerçekten bir site oluşturucu ile birlikte geldiğinden emin olun. Birçoğu inşaatçıya ayrı bir eklenti olarak ödeme yapmanızı gerektirir. Web sitesi üreticileri genellikle çok paraya mal olmazlar, ancak bir tanesini ücretsiz barındıran bir web sunucusu bulabilirseniz, bu cebinizde paradır. Ayrıca, barındırma hizmetinizle tümleşikse, sorunsuz ve desteklenen bir deneyim yaşama olasılığınız artar.

Ayrıca 7/24 müşteri desteğine sahip bir web barındırma (telefonla olmasa da en azından sohbetle) istersiniz. Forumlar, bilgi tabanları ve yardım biletleri her şey yolunda ve güzel, ama bazen işleri bir an önce halletmek için başka bir insanla iletişim kurman gerekiyor. 

unucu işletim sistemlerine gelince, Linux tipik olarak varsayılan seçenektir. Yine de, bazı servisler Linux veya Windows hosting seçeneği sunar. SQL Server veya .NET’te yazılmış özel bir uygulama gibi Windows gerektiren belirli bir sunucu tarafında uygulamanız varsa, web sunucunuzun Windows barındırma özelliğine sahip olduğundan emin olmanız gerekir. Ancak bir Linux sunucusu fikrinin sizi korkutmasına izin vermeyin. Günümüzde, çoğu web sunucusu, sunucu yönetimi ve web sitesi yönetimini basitleştirmek için grafiksel bir arayüz veya kontrol paneli sunmaktadır. Komut satırına yazmak yerine, kolayca tanımlanabilir ikonlara tıklayabilirsiniz.

Windows barındırma, özellikle adanmış sunucu alanında, Linux barındırma işleminden daha pahalıdır. Bu her zaman böyle değildir, ancak alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken bir şeydir.

Email Hosting

Bir web sayfanızın varlığını hedefliyorsanız, e-postanız olması gerekir. Potansiyel müşterilerin size bir mesaj, Word belgesi veya başka dosyalar göndermesi için uygun bir yoldur. Neyse ki, çoğu web barındırma barındırma planlarının fiyatına e-posta dahil. Bazı web barındırma sunucuları, sınırsız e-posta hesabı oluşturma olanağı sunar (bu, gelecekteki büyüme için mükemmeldir), bazıları ise sınırlı bir miktar sunar. Siz, tabii ki, sınırsız e-posta istemelisiniz.

Uptime, Uptime, Uptime!

Yukarıda bahsedilen özellikler, web barındırma deneyiminde değerlidir, ancak hiçbiri site çalışma süresinin önemine uymaz. Siteniz kapalıysa, müşteriler sizi bulamaz veya ürün hizmetlerinize erişemez.

Son zamanlarda, inceleme sürecimize çalışma süresi izleme özelliğini ekledik ve sonuçlar çoğu web sunucusunun siteleri çalışır durumda tutmak için mükemmel bir iş çıkardığını gösteriyor. Uptime sorunları olan web barındıranları inceleme sürecinde ağır bir şekilde cezalandırılır ve en üst derecelere hak kazanamazlar.

E-Ticaret ve Pazarlama

Burada listelenen hizmetleri (ve daha pek çoğunu) incelemede öğrendiğimiz bir şey, paketlerin çok benzer olmasına rağmen aynı olmadıklarıdır. Bazıları anti-spam ve anti-malware araçları sunan diğerlerine göre daha güvenlik odaklı. Diğerleri, çeşitli e-posta pazarlama araçları sunar . İncelemiş olduğumuz ana bilgisayarların çoğunda yerleşik e-ticaret olsa da, daha güçlü bir üçüncü taraf çevrimiçi alışveriş sepeti uygulamasını kullanmayı düşünebilirsiniz. 


Top